Er du rask, og er du mellem 18 og 100 år?
På Neurobiologisk Forskningsenhed søger vi forsøgspersoner i alle aldre til en række videnskabelige undersøgelser af, hvordan hjernen fungerer hos raske mennesker. Formålet med projekterne er at besvare grundlæggende spørgsmål vedrørende forskelle i adfærd og personlighed hos det raske menneske. Ved at opnå en bedre forståelse af variationen hos raske mennesker, mener vi at kunne finde de forhold, der er medvirkende, når man udvikler hjernesygdomme som fx. depression eller hukommelsesbesvær.
Vores igangværende projekter er beskrevet her, og aktuelt laver vi bl.a. projekter omhandlende:
• Psilocybins (”magic mushrooms”) effekter på hjernens netværk og synapser
• Antidepressiv medicins effekter på indlæring og kognition
• Kønshormoners effekt på serotonin-systemet
Kan du tænke dig at være med i forskningsprojekt, som kan forbedre forståelsen af, hvad der sker i hjernen når man har ADHD? Så kan du blive forsøgsperson i vores projekt!
Forskningsprojektet handler om to signalstoffer i hjernen, serotonin og dopamin. Serotonin påvirker de neurale kredsløb som kontrollerer impulsivitet, hvilket er et kernesymptom på ADHD. Flere studier tyder på, at særlig serotonin 1B receptoren (5-TH1B) er vigtig i forhold til impulsstyring, formentlig via interaktion med dopamin. I dette projekt vil vi undersøge 5-HT1B receptorer og en markør for dopaminsignalering, dopamintransporteren, hos personer med ADHD ved at anvende PET, SPECT og MR-skanninger.
Kunne du tænke dig at hjælpe os med at blive lidt klogere på kvinder med ADHD? Så kan du blive forsøgsdeltager i vores projekt.
I dette pilotstudie ønsker vi at undersøge, i hvor høj grad kvinder med ADHD oplever en ændring af ADHD-symptomer i løbet af menstruationscyklus. Du kan læse mere om projektet her.